Wednesday, December 31, 2008

* Entri khas *

Ya! Entri khas!

Entri ini cik nemo mahu tujukan buat bestie cik nemo, sis Ain Zalikha Razali a.k.a Megi yang menyambut ulang tahun kelahirannya semalam. Cik nemo memang nak post entri ni semalam, tetapi jadual agak sibuk. Moh cik nemo ceritakan kronologinya:


Malam 29hb, cik nemo online, tapi invisible to sis Ain, sbb nak buat ucapan kejutan for her. Cik nemo dah nampak statusnya, mengira detik memasuki alam 22. Haihh..orang dah lama 22, die baru nak masuk tuh ;p kemudian 10.30p.m abah sampai dari Melaka. Cik nemo ke depan, menyambut kepulangan..kemudian bersantai-santai depan TV..sehinggala cik nemo masuk ke bilik untuk menanti jam 12 tgh malam. Tapi...akhirnya...cik nemo ter "zzZZzzz" :(


Fine! Cik nemo akan call die kat opis! Bangun pagi, bagi makan Kiki Lala..lepas tu ke opis. Menyelesaikan segala tugasan yang ada, dan tiba2 cik nemo nampak 2 kereta masuk di parkir kereta. Salah satu kereta cik nemo kenal.. En. Saiful! Eh buat ape pulak datang die ni.. sempat juge bersembang skejap..tapi kedatangannya adalah kerja, bukan bersembang ngan cik nemo ;p Lepas tu, pukul 12.30p.m umie kol, program nye di skolah dah selesai..jadi cik nemo kene amek umie. Dah alang2 dekat kul 1, bantai aje kuar ;p Balik2, cik nemo terima mesej dari Fideq, berkenaan hal subjek elektif next trimester. Haa..kalau citer ni panjang nie..nanti cik nemo ceritakan di entri yang lain. Ini kan khas nie ;p


Jadi, cik nemo dapat satu idea, alang2 untuk bgtau hal yang dibincangkan dgn Fideq kat sis Ain, cik nemo meneruskan niat mencelah-celah utk call die! Lepas lunch hour, cik nemo menekan-nekan nombor sis Ain, salah satu nombor xberjaya dihubungi, cuba untuk second number, dan yes!! Suara yang ditunggu-tunggu kedengaran di corong telefon. Dah bersembang-sembang..cik nemo xlupe tujuan asal, untuk mengucapkan ucap selamat buat si sahabat yang dikasihi. Cik nemo mintak tolong die merangka-rangka surat untuk di'appeal'kan kat Assc. Dean, Dr.Khoo..die agak keberatan pada mulanya, dan tiba2:


sis Ain: Adekah ini tugasan buat hari jadi saye?


Adehhhhh~ Belum sempat cik nemo nak buat surprise! Cepat betul die pintas! Haaaihh..xjadi rancangan..ingtkan die lupe ;p Apa-apa pun, cik nemo doakan yang terbaik buat kamu yeh, dan semoga our friendship is last forever!


Ain Zalikha antara sahabat cik nemo yang agak rapat. Dialah seorang insan yang xpernah nak ambil tau hal remeh kwn2..membuatkan dia seorang yang natural, no bias to anyone! Die seorang yang sangat confident dengan dirinya dalam apa jua yang ingin dilakukan tanpa mengambil kire apa kate org! Nak makan banyak sampai 2 pinggan nasi ayam kat kedai abg Zul, die makan aje, pedulik dgn org! Kerana kekonfidenan nye, die berjaya menjadi seorang emcee yang cik nemo kire agak brilliant. Dan untuk mengumpul kekuatan diri sebelum beraksi di pentas, cik nemo akan menemaninya bermain badminton disambut sorakan 'beruk2' makyeh kat ostel tuh, ngok ngek! Ditambah lagi, dielah teman cik nemo dikala aktiviti hiking mencelah di waktu2 free kami..huuu takot woo pegi sesorang, monyet2 banyak sekali! Sampaikan uncle2 yg selalu hike akan tertanya-tanya bila xnampak muka kami untuk sekian lamanya. Ain Zalikha juga rajin mengajak cik nemo berjalan-jalan..pusing2 di bazaar Ramadhan ;p aaaa..teringt popia basah yg sodap!


Pendek kata, dia seorang yang happy go-lucky, dan kurus! ;p Here it is, my wishes to you ;)


Middle age is when you've met so many people that every new person you meet reminds you of someone else. Your life is a gift from the Creator. Your gift back to the Creator is what you do with your life. Selamat hari lahir sahabatku!!

3 comments:

nohanz^_^ said...

huhu.

tak tau plak ari yg fidek sibuk2 suruh cari orang yg nak amik radar adalah b'day kawan kita.

anyway, amcam dgn swan a.k.a Kiki dan Lala? waa, dah macam2 haiwan ternakan cik nemo bela. Ayam la, Ayam Israel lah, Swan la. Pasni ape lagi? =)

emceejalanan said...

heeeeeeeeeeee....

benci tau.. suke kenakan ai.
sistah ni...heeeeeeeeeee....
suke le sgt kena kan i.....

muahahha...

gotta tell u that is the most humblest yet sweeeeeeeeeeeeettttttt sgt bday wish!

masyalah, u r one truly sister.
Allah always bless u.
love & hugs way from Bkt jalil.

eeeeeeee... merah muke ai bace post ni.... :D

hidayah *^_^* said...

Editor to noan:
haa..ingtkan dah tau besday cik megi kite nie..hopefully subjek radar akan dibuka untuk kita, doa2 kan yeh~

kiki lala menyebabkan cik nemo selalu dtg kerja lambat, sbb nak bg die mamam dulu~


Editor to emceejalanan:
ahahahahha..merah tuh sbb terlebey blusher ker ape ;p