Sunday, October 31, 2010

Gatal!!

Xpasal2 ari ni aku kene paw OLTROMEN ngan danial!
Beso lak tuh..mmg wat teman tido la mlm nie...haihhh...punyela pujuk...takyah beli...nak jugak...last2 ade org xbtol mane ntah dtg kat sbelah blakang di kala ngah tawar menawar ngan kakak jual oltromen tuh...dah tuh meraba org! Fuhh..kejut beruk aku!

Pusing!
Tgk org tua..jln sambil wat bodooo jekk...Mulanya aku pk positif la kan..Paham2 jek la jalan kat pasar tani..sempit2...tp bile tgk blakang balik smula, bukan ade org lalu lalang pon mase tuh!!! Jadinyee, pehaalll????

Tua ke...muda ker.....mmg da kembali ke zaman Jahilliyah balik da nie...xtau hukum hakam..budak2 skrang pon da pandai....haihhh....last2 bayor jek kat kakak tuh, dan blah....

"Apsal awk xtendang jekk die??" kata seorg "teman talipon" sepanjang dalam kereta.

Masa tu pon mmg pk nk maki hamun....tp..apa kan daya....

Mengeluh jek la yg termampu....


Friday, October 29, 2010

Baek baek sayang..

Tiba2..
Di kala ini...
Fikiran berkecamuk..
Ape aku fikir ni...
Hati menangis..
Jangaann!
Baek2 ye syg...
Ada aku untukmu....
Jadi..
Kuatlah!!

Wednesday, October 27, 2010

Mak..

Salam hari rabuuu!

Macam biase..turun brekfes bersama PD gang..mkn2..gelak2..tibe2 jek Nurhidayah menjerit kecil,

"Maakk ngkau!! Duit aku!"

Duit terbang dan jatuh bawah meja..Azam sampuk,

"Mak sape haaa??"

Gluurpp...glurpp...ahahhaha..ntah la Azam..aku pon xtau mak sape..dan tiba2 topik pasal sebutan "Mak" ni jadi bualan...aku pon pelik...sape2 jek laa..kalau terkejut ker..tergamam ker..atau kene cuit tibe2 ker...musti perkataan "Mak" tuh akan tersembur..

Maakk ngkauu!
Oh maaakk!
Maakk ooiii!
Maakk akuuu!
Maakk mung!!
Mummy! *ni kalo nk nmpak eksyen sket la kaann..cam Nurul Nadiah ngeh3*

Dan macam2 lagik la kan...xder pulak nk sebut bapak ker...ayah ker...abah ker..kalau ade pon jadi cm nieee..

Bapok besoo~
Bapok mahal~
Bapok garang~
Bapaklaaa~

Bosan. Sekian. *^_^*

Tuesday, October 26, 2010

Cahaya!

Slamat pagi Malaysia!!
*one day aku nk jerit sekuat hati kat tepi pantai pagi2 buta!*

Sbenonye..
Aku lapo...tunggu Oya panaskan makanan die yg ala2 barat gituh...
Ape2 pon aku perlukan nasi goreng jugak hihi
Oh..dah siap pon..cium sket bau!
Cam kebab!
Test sket, boleylaaa...hihi
Jom, turun breakfast sblm nama dan gambar kene amek ngan HR...


plz dun take my sunshine away...

Monday, October 25, 2010

blink...blink...blinkk...

hadoi..
pagi2 tadi mmg kelam kabut giler..lambat ;p gelabah takot tak dapat parking...blom penah pecah rekod agik ni utk bayar parking hihi..seb baek rekod dpt dipertahankan..org yang ke 32 da pon hahahhaa...xpenah2...biase musti org yg ke 300++ ..

hari ni..
pagi2 kepala sakit..tak tahan sampai cari panadol..turun kat parking amek GPS dlm kete Azam, pastu pegi ke kreta sendiri amek stand die..pastu naek atas rest mata 5 minit.. ketuk kepala sendiri bile panadol dlm kreta lupe amek...haihhh....bukak sampul Express kiriman Ja untuk pakej Cool Unipax yg nk kene register..bace2 pon xdpt nk fokus bile mata mcm blink..blinkkk..phone bunyik, turun untuk antarkan GPS sambil kepit sampul Express Ja.."ahhh cek kat TMPoint jek laa...bley submit truzz.." Bersandar kat sofa TM yg baru tuh sambil menunggu..fuuhh beh jugok..kalu ade kat umoh..mmg dok tido atas katil doh...MIRA sampai dan GPS di'handover'..sambung langkah ke TMPoint dengan blur2...sampai dpn TMPoint, dusshh...dushh ketuk kepala sendiri untuk kali ke2, purse tinggal kat atas T.T Oleh itu....esokla yeh Ja sy cube settlekan.. ;)

Clipart Illustration of a Yellow Emoticon Face Scruncing Its Face While Being Hit With A Blow To The Back Of The Head, Headache Or Injury

Discussion with bos until 11.45a.m...Kol 12 tumpang Ady ke Gardens Hotel utk lunch kat sane with all the bosses..mls nk bawak kete ngan kepala ngok ngek..dibimbangi melalut tak tentu pasal..thank you En Yadi! W'pon mcm rugi bawak sy ke sane kan...tp sy appreciate.. ;) Mekaseh kat Ady juge sudi menumpangkan aku sorang dlm kete ko yg best!

Dan hari ini...sy pulang awal!
Sekian.

Wednesday, October 20, 2010

Memahami..

Tuhan..
Tolong saya...
Tolong saya untuk merungkaikan segala kusut ni...
Tolong saya untuk memahami segala isi hati saya...
Tolong saya untuk tidak mengecawakan insan2 tersayang...
Tolong saya agar hati terus bertahan...
Tolong saya agar tidak menangis lagi...
Tolong saya...



Suara...dengarkanlah aku....

Tuesday, October 12, 2010

Jalan2 raya~

I'm back dear! With a lil' happiness..i hope so..

Raye dah habes, tp crite raye blom habes..setiap minggu ade jer jemputan rumah terbuka dari rakan2 opis, xkurang juge bos2 yg murah hati ;)

Sesat2 dan makan di umah Kak Ku (bertudung merah)

Mee kari superb di umah En. Keon

Actually, ade lebey kurang 4 buah rumah lagi tempat kami melantak habes habesan..tp sygnya gambar xder.. ape2 pon ucapan terima kaseh diucapkan buat Kak Farah, En Amin, Kak Wadj, En. Keon dan Kak Ku untuk makanan yg super duper sedap!


video