Sunday, November 16, 2008

* Hujung minggu *


Minggu ni punye cerita, hari Isnin cik nemo tlg Pakcik Jay keringkan barang2 yg dibawa pulang dari Endurance. Kena ujan. Rupa2 nya dieorang yg ke sana bwk balik carpet yg tersangatlah besarnya..rupe2nya carpet kuda..ahahahha..Boss pegi tgk tgh padang, balik semula basuh tgn.. "Huh, bau kuda!" Ahahahhaha..Gambar tuh setelah carpet tuh dipotong-potong oleh org2 yg berminat. Cik nemo lupe nak amek gambar waktu mula2 sampai. Lepas Endurance, Monsun Cup pulak~


Semalam dah masuk alam cuti persekolahan untuk musim 2008. Sekarang budak2 tingkatan 5 sedang sibuk menduduki SPM. Keputusan UPSR juga telah diketahui Khamis yang lalu. Alhamdulillah, anak murid cik nemo dapat 3A2B. Tak ada C dah dikira cukup bagus. Yang penting matematik A ;D


Semalam juga, Sabtu, pagi2 Umie dah bersiap-siap untuk ke sekolah. Mulanya bertanya juge, tujuan ape lagi nak ke sekolah..rupa2nya ada penyampaian anugerah cemerlang. Jadi, pagi2 umie dah sediakan task untuk cik nemo iaitu membeli barang2 keperluan di Tunas Manja. Cik nemo pon senaraikan lah ape2 yg patut dibeli, pastu kejutkan Yayah yg semustinya pembantu cik nemo nanti..bukan sikit tuh barang..Tengah2 goreng nasi utk sarapan, dikhabarkan perlu ke Petronas Kerteh. Kebetulan rosak coincide dgn perginya En. Din ke Duyong Khamis yg lalu untuk 'fix'kan masalah lain di platform sana. Jadi 2 problem sekarang. Jumaat lepas, phone di opis berbunyi:

Cik nemo: Hello
En. Din: Hellooo..sy Mohd Din Hamzah calling from Duyong.
Cik nemo: Ahahahhahaha, skema la pulok (padahal da tau aku yg jwb)
En Din: Ahahahhaa...ni, mane org lain? Sorang ker? Cube tgk kat spectrum analyzer, carrier Duyong cm mane sekarang?
Cik nemo: Aaa...kejap2.. (Berlalu sambil memanggil Pakcik Jay suh online, dan cik nemo truz ke spectrum analyzer. Percakapan seterusnya diteruskan antara En Din dan Pakcik Jay)

Tiba2 semalam, hari sabtu, carrier dari Petronas ke Duyong pulak down. Jadi pagi Sabtu semalam cik nemo kelam kabut masuk bilik untuk bwk ape2 yg patut. Kata brader Mat: "Pakai jeans sudah, keje luar ni, keje lasak". Cik nemo pon capai telekung semayang, kain batik, pastu masukkan dalam beg sandang belakang. Lepas tu dengar hon pajero TM. Huuuu..inila 1st time cik nemo naek, cik nemo ingt kene pergi ngan kreta sape2 ngeh3. Jadi, lebey kurang pukul 9.30, cik nemo bersama brader Mat, Pakcik Jay dan Pakcik Md Non ke Kerteh. Dah sampai Kemaman, Pakcik Jay berenti mkn pagi bebtul depan umah tokki..haaa..cik nemo ape lagik, ditambah dgn nak shishi, cik nemo langkah divider truz berlari-lari ke rumah tokki ;p Org pertama yg sedar kehadiran cik nemo ialah uncle yg kebetulan nak kluar.

Uncle: Eh, mari ngan bas ker?
Cik nemo: Dok2, ngan lori telekom (ahahahhaha)


Rupe2nya Ajoe ade balik..jadi penuh lah rumah tokki tuh sbb Acik Yatie pon balik jugak. Mea xder lah sunyi sangat, sepupu2 ramai balik. Lepas tu cik nemo meneruskan perjalanan ke tempat yang dituju. Haaaaa..Adah!! Cik nemo berada di tempat kejer anda ;p Tapi memandangkan hari sabtu, xder org kejer, yg ada hanyalah En.Bahar yg ditugaskan untuk membawa kami ke bilik server. Waah Adah..best2 tempat keje anda. Cik nemo selalu lalu kalau balik kampong, tapi xpernah masuk lah ehehehe. Ada juga mata2 yg melihat kami berempat, mungkin kepelikan tibe2 terselit cik nemo seorang yg memikul modem yg agak besar dan bley tahan beratnya juge..tp..kisah ape, janji keje siap. Yang xbestnye, lampu xbley pasang, jadi sedikit menyukarkan kami untuk bekerja. Cik nemo menyelit di belakang rak2 equipment yg kalau terbalik gerenti penyek, sambil menyuluh dgn lampu suluh untuk mencabut modem yg sedia ada di situ.


Pakcik Jay: Non, jgn kuat sgt, terbalik rak ni


Cik nemo ketar juge ;p buatnye betul2 terbalik, pas cabut, pasang yg baru pulak. Tgn sebelah pgg lampu suluh sebelah lagik nk cucuk wayar, kaki nk balance lagi..huuuu..sakit urat juge. Lepas tu cik nemo maen bersila jek kat bilik tu untuk menulis apa2 yg patut, yg kemudiannya diserahkan kepada pegawai yg bertugas, En. Bahar. Lebih kurang pukul 3 lebey sampai rumah. Makan2, lepas tu ajak yayah ke Tunas Manja untuk membeli barang2 yg sepatutnya dibeli pagi tadi, maap ye umie ;p Untuk hari ni, cik nemo mengidam nak mkn kueh deram. Umie yg baru nak buat b'fast xjadik gara2 cik nemo ajak ke Pasar Tani..Umie beli 10 hengget! Amek! Terima kaseh!! Nyum3

2 comments:

nohanz^_^ said...

salam cik nemo.

first of all, welcome to blogspot world. :P

huhu, tahniah2 coz anak didik anda mendapat 3A2B. dasat2. Tengokla siapa yg mengajar. bukan calang2 orang. ;D

waaa, cik nemo. Training anda sangat2 best. wuwuwu. Nohan ni, entah biler le nak wat keje2 camtuh plak. nih asik melepak je kat pejabat. wat kerja2 management. :P

waiting ur new post. ;)

hidayah *^_^* said...

aaa...terima kaseh..trima kaseh ;p

Itulah, alhamdulillah xder C. Syukur2 yg tak terhingga..

Moh la sini training sini, ape susah, buat pertukaran unit ;D cik nemo pon sorang2 training kat sini ;p Terima kaseh gak kat nohanz sbb menjwb sms2 cik nemo sepjg ber'training'. PC tuh da bley bukak, hampeh jek, die memain~ berantu kot~