Tuesday, November 18, 2008

* Demam *

Hari semalam cik nemo gagahkan diri jugak ke opis, tiba2 bgn pagi semalam perit betul tekak. Hari Isnin, cik nemo keje half day jek. Semalam, pagi2 cik nemo dah bgn, sbb dah byk sangat tido dek kerana ubat yg ditelan. Tolong umie wat breakfast, lps tu bersiap-siap ke tempat kerja. Teringat pulak kat Acik Yatie yg mengidam nk mkn roti canai, tp dulangnya di rumah cik nemo. Katanya otw nk ke klinik semalam nk singgah umah cik nemo nak amek, tapi agaknya dah xlarat. Jadi cik nemo pon bwklah sekali dulang Acik Yatie, bley hantar truz dalam perjalanan nk ke opis. Acik Yatie pon sakit tekak ala2 cik nemo jugak. Asalnya ari Ahad mlm yg lepas Acik Yatie call, menyampaikan pesanan keramat Tokwan ;p cik nemo sebenarnya xsempat nak mkn apam berkuah yg Tokwan buat otw ke Petronas Kerteh hari tuh, jadi mintak Tokwan buatkan lagi sekali. Tokwan pon menyampaikan lah pesanannya melalui Acik Yatie iaitu die xsempat nak buat lagi sbb tapai tak sempat nak masak. Takpe2..nanti cik nemo balik lagi. Time Acik Yatie call, suara die ala2 Ella gituh. Agaknya virus tersebar melalui phone line..alih2 pagi Isnin, cik nemo pulak sakit tekak..haihh..zaman dah berubah.. dunia dah maju..


Cik nemo tiap2 hari balik time lunch hour, tapi kdg2 xmkn pon, balik solat aje. Lagipon kdg2 pakcik2 ni ajak minum sekali, pakcik2 kat sini rajin betul turun bawah membeli mknn. Sedar2 bwk balik utk cik nemo, mulalah cik nemo liat nk abeskan, sbb cik nemo xpesan pon ;p Cik nemo terima pelawat pagi semalam dari TUDM Banting, Selangor. Askar2 semuanya, huuu takot cik nemo bila semua nya serbu masuk control room. Macam2 baunya. Askar2 tu sume siap berpakaian seragam askar nya, dan cik nemo xambil la pulak gambar, bukan ape, takut disalahertikan ;p excited tgk pakaian seragam, bukan orgnya ok ;) Macam2 la jugak persoalan yg ditanya dan nasib baik soalan yg ditanya cik nemo dah belajar dari tok2 guru. Tapi kalau soalan "Cik Hidayah, dah kawen ker belom?", "Email?", "Asal orang mana?" itu memang cik nemo sengih jek lah. Cik nemo ckp dah lari format soalan tuh ehehehe.. Boss ada bagi arahan, suruh ikut kumpulan askar tuh pusing2 kompleks diketuai oleh brader Mat, tapi cik nemo xikut pon ;p


Hari ni cik nemo MC, sebab demam bertambah kuat. Mana taknya, tempat keje aircond mcm kat tpt Pingu. Cik nemo kasi pulih betul2 dulu, baru kerja. Rasanya demam ni tak sempat nk kebah, cik nemo da masuk aircond balik. Lagi pulak environment pakcik2 yg semuanya active smokers. Memang la isap kat luar, tapi dah masuk aircond, sisa2 tu berbau jugak kan... Untuk minggu ni cik nemo di'assign'kan supaya "menjahanamkan" MODEM yg sama bentuknya dgn MODEM yg dipsg di Petronas Sabtu yg lalu. Cik nemo diarahkan supaya master dgn setiap 'configuration'nya. Gambar kat bawah ni ha bentuknya. Sebelah kanan tu lah MODEM yg cik nemo kene main2 minggu ni.


Dah 2 3 hari ni, asyik hujan jer Beserah. Dah bulan 11 ni, masuk musim tengkujuh da la bg kwsan zon2 di timur. Huuu..jgnla banjir ini tahun~ Biasanya hujan di waktu2 ptg mcm ni ha..seiring dan sejalan dgn waktu cik nemo balik kejer. Kadang2 sampai depan pintu pagar..adeeehh~ pintu pagar tertutup! Cik nemo geledah bag, nak cari phone, nk call umah suh ucop bukak kan pintu pagar, tapi pk2..kesian pulak. Cik nemo pon turun kereta dgn sweater tutup kepala berlari2 bukak pintu pagar. Mmg lencun. Nasib baek cik nemo pakai slipar jepun jek ;p Penah satu hari tuh, cik nemo otw balik umah, cik nemo singgah umah Acik Yatie, sembang2, pastuh Acik Yatie tgk kaki cik nemo, "Pakai slipar jepun jer?" Cik nemo iyakan aje ;p sbb memang betul pon, kat opis tuh bukak slipar nk masuk control room. Ari mula2 cik nemo pakaila kasut kan..kasut itam cik nemo tu lah yg cik nemo pakai kat kampus. Pastu dtg tgh ari..kasut tinggal dalam kreta, kuar ngan slipar jepun ;p Tiba2 teringt perbualan dgn Adah semester yg lepas. Adah bingung nak mencari attire utk ke opis waktu raining nnt. Cik nemo jwb: "Cik nemo pakai slipar jepun jek" Jadi betul2 rupenye ngeh3. Cik nemo pon pening kalau shopping2 nie. Tgk yg berkenan, beli aje ;D Asalkan sopan dan yg penting selesa, cik nemo bedal aje!

2 comments:

-nADiAH- said...

makcik!!!...
ehh silap..
along!!!
hahahaha...
waaahhh..dah maju setapak...
bagus2...
boleh aku komen2 muahhaha...
pss..kadang2 malam2 aku takut jugak tido sorang..
biler ader time2 dtg perasaan takut tu..
tapi..manzil sentiasa di sisi.. muahhaha..
selamat bertugas dan semoga cepat sembuh...
dan.. nnt aku balik, boleh la bawak aku jalan2...
la la la...
adiooosss

hidayah *^_^* said...

iyeee!!
aku da maju 4 5 tapak dah ngeh3
3 bulan ni dok dengo la aku ngigau ahahahaa~ kalu dok, main takut mum ;p
trimas2! *kong..kong..kong* (batuk2)
mum nok gi jalan mane? kabo jek, aku bawok ahahahhaa~