Thursday, April 2, 2009

* Ucapan *

Ahaaa..dah masuk April pon..kejap betul waktu berlari-lari..hampir x larat nk kejar.. Maaf terlewat beberapa hari utk menge'wish' kalian berdua, kerna kekangan masa *study, xm, lab, report, assignment, bla..bla..blaa* Di entri ucapan nie cik nemo nak ucapkan SELAMAT HARI LAHIR buat acik Yatie *yg ke-34 kan ;p* dan si kecik Mea *2 thn* yg hari lahirnya jatuh pada hari yg sama, 30 March. Disebabkan xm 2 subjek minggu ni, hidup agak tak tenteram, hanya sempat meninggalkan sikit ucapan untuk mereka berdua di lamanMea jek. Saye xlupe tau!


Sebut pasal xm, tadi ptg baru habis xm RADAR..konklusinye: interesting! sgt susah! T.T Baru td abah kol nk tanye psl xm td ptg, smoga sy lulus!


Jadi 2 xm dah berakhir, apekah langkah seterusnye? Dah nampak dah...nampak daahh..die sudah mari! FYP!! 29 April nk kene submit report * T.T (kuasa 2)* Pastu sgt spoil mood dikala kusyuk nk memahamkan ape Mr.Low ckp dlm class tuto ha, tibe2..bzzzz...bzzzzz...


"Sila sediakan report yang menerangkan tentang perjalanan, masa, tempat, roughly brief function and job classification of each division . Furthermore, please comment what they should improved on for each division. To make more interesting , provide pictures & charts.ok. Gud luck."


Sms dari FOCus (TM). Yeye..saye xlupe buat, cume buat2 lupe~ Tambah lagik satu kerja, report untuk mender alah ni! Tolonglaaa...ape nk tulis...sapekah yg trainingnye berasal dari unit RNO, Transmission ngan Switching? Tolongla sayeee...Nak tanye Cyberjaya, xtau pulak sape yg terlibat T.T . Nak letak pic kat bawah ni boley Puan Hidayah? ;p *tiru nama sy!*



Kata Nina, kalo taruk pic tuh kompem gempak report. Introduce to u all, Nina & Ayie! They all ni la yg menjadi peneman cik nemo sepanjang program. Norhan masa ni tengah kusyuk nk dengar psl fiber optic, kabel dasar laut *kot2 bley jawab time xm opto ek norhan*. Dan gambar ni diambil oleh...err..sape name dak tuh, adeeehh cik nemo lupe. Sebenarnye kami berbangsa Melayu ade 6 org sahaja di antara 20 org tuh. Kami bertiga, tambah Norhan, tambah budak yg amek gambo nie..dan ade sorang lagik pompuan...err..tp..yg nie..ala2 kebaratan sket ;p so mcm bukan Melayu ehehehe..xder class nk campo ngan kami2..eh tp kami bukan racist, campo aje ngan mereka2 yg berbangsa lain. Cuma masa ni kebetulan kami dapat duduk sekali, *time ni jek kot* sbb meja meeting tuh dah penuh, dan kami tercampak ke sisi bilik yg disediakn ngan kerusi yg bile duduk cam nk tdo~ Kunun2 kusyuk la kan, Nina~ Oh lupe, Nina ni batch Delta, Telecommunications juge, dulu2 mungkin selalu nmpak tp xpenah bertegor sapa, dan si Ayie ni plak, batch Delta juga, Robotics *sume Delta..mcm tue rase diri ini* Cik nemo teringt time memperkenalkan diri pada hari pertama program. Cik nemo copy balik script ayie:


" My name is blaa...blaa..I'm taking blaa...bla.. My greatest achievement in MMU, I manage to get in DEAN list every semester, except one semester"

"What happen to that one semester? Fall in luv? Ahahahha~" *Boss ytm tanye*

"Yes".

"Hah? seriously? Ahahahaha..."

"My gf passed away during my final xm" *Innalillah...al-Fatihah utk arwah Izan (cik nemo tau psl ni)*

"Oh...i'm so sorry..why?"

"SLE"

bla....blaa...blaaa...

dan sebelum tu..

"My name is Mohd Norhan...bla...bla...I'm taking bla...blaa...and I'm in final and last trimester.. My greatest achievement..I manage to get several DEAN...

"How many times?"

"Err...one...two..three...four...fivee..bla...blaaa" *sambil mengira dgn jari sampai mcm taktau nk berenti sampai no brape*

"Wow..very good...very good" *clap...clap...clap..*

Dan selepas itu...

"I'm Nurhidayah bt Mohammad, currently taking blaa...blaaa...My greatest achievement.. i'm not good as them all...but..until now..i'm not failing any subject.." *best tak? greatest achievement ler tuh*


Fuuhh...berderau darah dengo masing2 duk sebut DEAN berjuta-juta lemon~ So..korang, ape lagik, dah puji2 nie...sile lah tlg sy buat report~


Dan mintak maaf juge buat cik Hasanah & ayah su, si pengantin baru, sy tidak berada bersama time kalian berdua hari Jumaat lepas, utk shooting outdoor di Melaka..mase reply msg cik Hasanah, sy berada di Pengkalan Balak. Kalau dekat, dah cabut balik! Dan, si photographer pon bg la sy pic di bawah nie..en photographer..sy tak tau kt melaka ade Taman 1000 bunge ;p *padahal da 5 thn kt Melaka*


Dan cik nemo lupe nk uploadkan pic kami sekeluarga bersama cik Hasanah di hari bahagianye *mase ni blom jadi isteri ;p* Amek dulu awal2 sblom ke masjid, sbb pastu sure masing2 bz dgn tugasan yg telah diberikan oleh Mem besar, iaitu xlaen dan xbukaaannn...Tokwan!!! Cik Hasanah ni cam kakak sulung cik nemo w'pon pd hakikatnye makcik kan.. tp die slalu ckp, "sy anak sulung" ahahhaha.. okiela tu, menggantikan arwah abg, umor pon sama..kerna itu, die sgt rapat sama abah dan umie~ Mabruk bil'urus utk kalian!!



11 comments:

n a d h said...

chubby nyee muke sayer..
hehehe~~ asal nmpak lebar2 belake??
kwang>3

hidayah *^_^* said...

oh, itu kerna, sy telah melebarkan semuanyaa~

salahkan lense zahid ;p

-adah matadam- said...

dayah.adah cam ayie tu.
wah! xsangka die yg dayah citer ari tu..
die cam muke denggg ganung kat cyber kan.ada meh!

hidayah *^_^* said...

haaaaa...btol adah!

muke die cam deng, cume die dok ckp teranung pekat cam deng ;p

edzahid said...

haiyo! kenape salahkn lense sy~
dush!
haha..
lain kali..sila state je name photografer tu..beliau xkesah nye :P
lala~

hidayah *^_^* said...

aahhahaha~

oh en photographer, Mohd Zahid!sape2 rase nk kawen tuh jgn lupe, jgn segan, jgn silu, carilah khidmat beliau, bukan khidmat masyarakat~

Nan Nurhayati said...

acik tau kenapa semer nampok lebor2 dlm gambo tu... hihihi... sebab tengoklaa sapa yang ngambik gambonyer!

en fotografer...mare acik ker? ;)

hidayah *^_^* said...

Tuan photographer, sy xckp ape2 ok ;p dan..mane bley letak gambo training banyak2, xclusive gituh! Nak, mintakla sendiri :)) *wink, wink*

edzahid said...

haha!
haiyo.nk buat cam mane..lense tu serasi dgn tuan dier..
hahaha!~
xmarah je acik..cume lain kali kalau turun kuantan. kena blanje! haha!

ala!~
ala!~
mau3 :P
haha!~

hidayah *^_^* said...

blanje ABC sudey acik~

OMG!!
Betulkah ape yg aku nampak dan lihat ini?? Ehem..ehem..esaimen mobile dah siap? ~@_@~

-nADiAH- said...

alfatihah utk arwah izan..
sedihnya biler dapat tau..
teringat waktu bersama arwah..
pastinya ayie lagi sedih kan..

heemm.. selain dari tu..
.................
..............
..........

no comment...

ahaks!