Sunday, April 19, 2009

* Dalam kenangan *

Tibe2..tanpa dikenali, anak Kiki Lala dua2 dah takde.. T.T xsempat nk tgk...wuwuwu..tgk gambo jek laaa T.T Abah kol bgtau..tp cik nemo dah tau 5 minit sblm tu, sbb ma lil bro ym cik nemo bgtau..

Ucop: Along, anak Kiki Lala dah kembali ke rahmatullah..

Bile teringt balik, nk ketawe pon ade..cik nemo bgtau abah, "dok sekung ah tuh" *bak kate org teranung* dan katenye lagi, nk tunggu cik nemo balik utk dilatih menjadi peladang berjaya sejurus selesai urusan di MMU ;D yes, i will!!

Dan semalam, cik nemo membuat kucar lanar dlm bilik dgn membuka kotak2 ajaib yg tersorok kat bawah meja..nk buat clearance of stock..tibe2 la plak kan dtg mood..pastu..jumpe la brg2 yg tersembunyik kat dlm tuh..korek punye korek lunyai kotak tuh..buang aje, tinggal satu kotak lagi blom operate. Satu barang yg buat cik nemo tersentuh: sekeping gambar, 1st day in MMU, registration day. Xmo taruk sini ;p muke mcm kanak2 ok. Sgt innocent ahahahahha~ dan mase tu pastinye bersama cousin yg same kepala ngan cik nemo, yg juge rumate cik nemo di hostel yg dah senget strukturnye..xlain xbukan..cik medea *dayana* pastu jumpe gambo ngan bestie, sis Liyana! waah..byknye memori ngan die w'pon hanya setahun gila2 bersama. Teringt pulak ade satu mlm..lps isyak, kiterorg nk gi study kt xm 'hell', tpt biase la lepak ctu pas isyak..same ngan Ginn Ginn n the gang, dan salah sorang dari mereka bawak basikal, dan cik nemo sgt jeles tgk die pusing2 ngan basikal die kat jln depan EP, dekat roundabout tuh..rase nk jek bawak.. tibe2 ting!! dtg satu idea..pinjam beskal dak ni kejap..tp..mcm tau2, "nemo, u nak naik basikal i x?" aaaaaaa...mestilah naaakk!! Terpaksela tuan punye basikal turunkan sit, nk wat cam mane, kaki xsampai..pendek~ pastu...apelagik..pusing laa roundabout ngan basikal tuh..waaaahhh..bestnye tak terkata, pak gad pon mcm bengong kejap tgk kelakuan kanak2 tak bersalah nie~ layaaann jek laaa~

Pastu dah buang satu kotak, tinggal satu kotak jek, dan yg pasti akan dibawe pulang ke Kuantan nnt..daann..tpt sangkut tudung2 cik nemo dan nadiah cik nemo kemas balik ;p sblm nie miserable, campur aduk~ ade nampak cam nk jual tudung x? ade berkenan?

3 comments:

Nan Nurhayati said...

comelnyer sidai tudung tu...hehehhe..mmg cam nak jual lak tudung2 tu...

kemas semacam jer tu...psl nk masuk blog la katakan...

hidayah *^_^* said...

ahahahhaa..lai2..ade berkenan? kemas semacam sbb..sbb...sob3 T.T lps nie dah xder lagik kemas2 cam nie~

out from malacca soon~

Anonymous said...

dayah, tahu tak..

hari yang sama, saya tengok cd2 gambar2 kite berdua dgn faizal :D
tak sangka kan?

wahh..rinduuuuuuuuu