Saturday, March 28, 2009

* Panggilan *

Buat waktu sekarang cik nemo hanya mampu menulis, kerna untuk berkomunikasi, amatlah terhad. *yes, i do fall sick..it comes again..* Panggilan pertama telah cik nemo jawab, off-melaka untuk 1 week lamanye..semua perkara2 penting telah cik nemo settlekan sebelum meninggalkan melaka. Maklumla, waktu belum cuti. Dan box FYP keSYGan cik nemo, cik nemo xtinggal, dgn harapan, dpt curi2 masa untuk menyiapkannya. Dan kemudian, sedikit nikmat kesihatan ditarik Yang Maha Kuasa..dah agak apa yg akan berlaku, tp ikut status ariff, "buat-buat sehat" dan status daus, "buat-buat bz". I don't hv a time to rest.

Dan...

Panggilan kedua menyusul..i need to go back home! *umah melaka* I've been called from TM for Attachment Program from 25th-27th March! Dgn keadaan diri yg xberapa sehat, gagahkan diri jugak untuk ke briefing rabu pagi. Lepas tu bermulalah penjelajahan ke unit2 TM di Melaka, bermula di MITC, Bandar Kaba *sgt thriller kt sini!* , Lendu, dan berakhir semalam di Pengkalan Balak untuk unit Submarine Cable *sgt canggih ;p*. Opps..tertinggal, tambahan unit baru di akhir2 program, TM Point di Batu Berendam. Adelah beberapa org yg cik nemo kenal, termasukla norhan. Yang lain semua kwn2 baru ehehehe..dan maafla buat semua yg senantiasa mendengar batuk sy yg xsudah2 bermula program sampaila tamat semuanya. At the end, dah penat otak dengan semua kerja2 yg diterangkan, dapat cenderamata kat TM Point. Tanda penghargaaan. Dan lastly, otw nk menghantar 2 pegawai TM yg bertugas, En Zulkifli dan En Aini bg plak topi TM. Ahahahaha..cik nemo nk kasik abah jek nnt ;p Trime kaseh buat mereka2 yg byk membantu.


Dan...dah habes kan..so..

I need to prepare report! :( *report lagi..dan lagi..*

Kepada sahabat2 yg YM! cik nemo untuk 2 midterm next week, Isnin dan Khamis dan tiada balasan, mintak maaf byk2..tiada upaya untuk berada di depan PC. Ape2, sahabat2 boley SMS ye!


Oh ye, terlupe, cik adah, meh ler amek baju kamu nie, harap kamu suke. Sy maen beli yg mane sy berkenan ;p harap kamu suke ;) Kalo xberkenan, sy naaaakk!! ;p

5 comments:

-adah matadam- said...

nak nak nak!
tak sempat nk p ixora.sabaq ye cik dayah.senin atau slasa sy amik.sbb dah bajet nk pakai slasa * wink* wink*

hidayah *^_^* said...

ahahhahaa...
adah...adah..rilek2..slagi kamu xkate tanak, sy xamek ok ;p

cumel2. silelah pakai selasa nnt! hope it suit u well ;)

Syah Rool said...

haluuuu cik nemo...
ini sume adalah cobaan... dugaan hidup... ade rahmat di sebalik kejadian...

eh... terskema la plk... haha...

'izzaty salehhon said...

waah...masa praktikal kat TM,x der dpt pun cenderahati drpd TM point! ni, sungguh x aci...hahahha...=p

hidayah *^_^* said...

to bro syahrol: "ade rahmat di sebalik kejadian".. betol3! alamek, ter'skematik' ker? skema jwpn past year ade?


to ijat: oh, sungguh aku sgt bertuah! oh, oh, gembira nyeee.. poyo jek~ tau dpt mender? dlm beg kaler biru yg cumel itu terkandung faktor2 spt berikut;

1) 1 botol air mineral TM
*2-3 kali teguk da abes*

2) 1 earphone + radio mainan T.T *nk suh aku wat perhiasan ke ape*

3) 1 pen + penanda buku + kertas memo *suh tulis tarikh2 keramat*