Tuesday, March 17, 2009

* Yang terjadi *

Terasa mau menelefon adinda tersyg yang baru sampai di melaka lebih kurang pukul 6.30 petang semalam. Khabarnya diserang demam panas. Usai solat magrib, cik nemo kol nadiah.


Cik nemo: Hello, nadiah. Demaam...
Nadiah: Along!! Kiteorg baru eksiden nie!!
Cik nemo: Haaahhh???!! Kat maneee??
Nadiah: Depan U-center. Teruk keter kak Ja.


OMG! Tempat tuh! Terlintas kejadian2 kemalangan yg lepas di tempat yg agak misteri tuh. Selepas beberapa ketika berckp, cik nemo suruh die rilex dan cik nemo teringt beberapa org yg cik nemo nk kol utk menjengah ke tempat kejadian. Sbb katenye, Ja dan mcm ala2 bergaduh dgn kereta yg dilanggarnye. Ciknemo kol Salimie yg berada dekat dgn tempat kejadian tanpa memikirkan die outstation! Zahid ngan Ariff antara rakan yg cik nemo kol untuk menjenguk ke tpt tersebut. Maklumlah semuanya perempuan. Teramat risau cik nemo yg jauh berada dari Melaka atas urusan yg belum selesai.




Pic pertama kereta Ja; Nissan Latio. Teruk rite? Terpaksa di'tow ke balai. Dan pic kedua; kereta yang bersalah, MyV putih. Kereta Ja yang agak sporty melanggar bahagian bumper MyV yg dipandu oleh seorang lelaki berbangsa Cina. Cik nemo nak ucapkan terima kasih banyak2 buat Zahid yang ke IPK untuk memanggil polis dan Ariff (pic ketiga yg berdiri di samping Nadiah dan Dila) yang turut serta memberi sokongan moral buat Ja, Nadiah dan Dilla. Apartment kat view belakang tulah Ixora Apartment tempat cik nemo dan rakan2 bermukim selama berada di Melaka. Terima kaseh juge buat Daus yg khabarnya turut serta. Terima kaseh buat semua. Cik nemo di sini sentiasa mendoakan keselamatan kalian. Dan semoga perjalanan jauh cik nemo esok dilindungi-NYA.

6 comments:

'izzaty salehhon said...

ada sesiapa yg injured ker, masa xcident tu??

hidayah *^_^* said...

alhamdulillah..xade sape2 yg cedera, cuma keadaan emosi yg mungkin sedikit 'tercedera', semoga mereka2 tabah dan sabar menghadapinya..

SaliEmiE said...

erm... teruk gak kan kete ja... isk2...

sap said...

pukul je

'izzaty salehhon said...

alhamdulillah...nasib baik x der sesiapa yg cedera...kalo x, bertambah berat arr kes xcident tu... :)

hidayah *^_^* said...

to sap a.k.a safrina: tu ar pasai, ko tau, lesap mcm asap mamat tuh, tinggal keter tepi jln, pastu invi! sampai skrang xleh carik si hantu tuh, nampak P tertebeng, sure kena tarik!

to ijat: alhamdulillah, syukur!