Friday, February 13, 2009

* Himawari *

Cik nemo mengemas kini pic2 dalam phone cik nemo..err..xder la kemas mana pon, dan cik nemo jumpe lah beberapa gambo yg menarik perhatian cik nemo. Salah satunya ialah gambar poster yg cik nemo dapat spt kat bawah ni:



Waktu cik nemo kat Kuantan, cik nemo diajak oleh Acik Yatie untuk ke program kat atas ni. Ape lagik, dgn semangat yg berkobar-kobar, w'pon kepeningan gagahkan diri jugak utk pegi. Dan kutipan derma bagi mangsa2 Gaza agak banyak pada mlm tuh. Walaupon serangan telah dihentikan, tak bermakna patut dilupakan. Hari2 menatap skrin TV di KSES yg memaparkan kisah duka penduduk Gaza (live) membuatkan diri terasa amat kerdil. Sewaktu serangan hebat dilancarkan, umat2 lagho kat Malaysia ni duk sebok sambut New Year la, ape laa..terkinja-kinja cam yg duk atas pokok tuh *kat Botanical Garden byk, kan kwn2* mengikut rentak muzik, xsedo saudara seIslam yg bertarung nyawa dengan berbagai rentak, irama dentuman bom yg bertalu-talu. Tengok kat TV, time tuh jekla kot kesian..kesian..pastu, kesian entah ke mana, ape usaha pon xder, heyy ini bukan filem box office yg direka-reka untuk ditonton begitu saje! Sama-samalah kite memboikot barangan2 yg mana hasilnya disumbangkan ke arah kemusnahan saudara2 kita. Gantilah dengan barangan2 Muslim kita. *teringt shopping bersama ed ngan noan, byknye chipsmore sampai makcik yg bertugas tanya cik nemo, "buat ape chipsmore byk2, bagi fakir miskin ker?" ;p*



Haaaa..nampak tak ape yg tertera kat buku di atas? Noan, jgn tersedak! Nama anda terpapar sebagai tajuk utama untuk buku ni ;p Sebenarnye, pagi2 tadi cik nemo bersama 2 bestie cik nemo *sapekah? ;p* meninjau Kampung Buku, dan akhirnya, tuan punya jari *bkn cik nemo ok* sangat suka hati bile menemukan buku tuh. Ape lagik, cik nemo excited, jadik, capture la untuk tontonan Noan ;D Dan reaksi noan: Eh, nak gi beli lah buku ni! Ada jual?


Satu lagi gambar yg cik nemo tertarik, gambar Anwar dgn eskrim yg dibelanja oleh cik nemo semasa melawat tokki di hospital Kemaman. Masa ni Anwar ckp die selsema, tapi cik nemo begitu teruja dengan keadaan fizika eskrim ni, sgt cumel! Jadi cik nemo belikan jugak, dan ape kata Anwar: Haa..xpe2, eskrim ni ade Vitamin C. Bijakkk!!!

2 comments:

edzahid said...

hemo3..betul, betul, betul
hee~!

emceejalanan said...

lepas ni ade buku,


nama saya nemo. mahu tau?

heeeee....gelak!