Wednesday, February 4, 2009

* Ceritalah lagi.. *

Nampaknye dah bersarang labah2 yg tak bersalah kat sini..mmg xsempat nak menabur kata2 dua tiga menjak nie..sampailah hari ni, setelah selesai satu tugas yg perlu dilunaskan..barulah berpeluang untuk mencoret hari ni. Tugas mender tuh? Ehehehhe..kalau crite, sure org tak percaya, tp itulah yg berlaku kat cik nemo. Disebabkan satu mimpi, cik nemo terus melaksanakan tugas tuh. Dah lama muka si empunya diri tak menerjah dalam ruang minda cik nemo, tiba2 muncul malam td. That's a sign! Cik nemo perlu jumpa dia! Si empunya diri adalah, "ayahanda MMU" cik nemo. Kalau kite jumpe seseorang, dan org itu tanya, "Ape mimpi jumpe aku ni?" cik nemo pasti, jwpnnye ade kat cik nemo ;p Ini bukan kali pertama yg pasti.. masa thn lepas, 2 3 kali perkara cam ni terjadi, dan cik nemo akan mengambil tindakan yg sama, bersemuka! Dan dikala manusia2 sibuk ke hulu ke hilir ke kelas, cik nemo turut sibuk melangkah ke bangunan FET yg dah lama cik nemo tinggalkan, dan bagai ditarik, cik nemo terus melangkah ke tingkat 2 bangunan, mencari2 bilik "ayahanda MMU". Dan akhirnya, tugas pertama berjaya dilaksanakan. Bersemuka dan tell the truth is the best i can do!
Sebenarnya banyak mender yg cik nemo terlepas untuk dicoretkan kat sini..suasana akhir di KSES, keadaan tokki yg agak kurang memuaskan, menyebabkan kami sekeluarga berulang-alik ke Kemaman, termasuklah pakcik2 dan makcik2 yg lain..ditambah lagi dgn program2 sampingan yg cik nemo join, termasuklah program BOIKOT ISRAEL, yang berakhir in the middle of the nite ;p precious moment! cik nemo akan ceritakan, tapi bukan di entri ni. Ini sebagai warm up ringan cik nemo setelah memijak kembali bumi MMU yg akan cik nemo tinggalkan untuk sikit masa lagi. Dan yg pasti, once dah melangkah keluar, cik nemo nk melaksanakan impian2 yg telah cik nemo rangka dalam ruang minda cik nemo!

4 comments:

edzahid said...

bersemuke dgn cool nye~ :P

hidayah *^_^* said...

ngeh3..cool sampai meredah hujan ke GIANT~ ;p

Anonymous said...

dayah! bestnyer denga aktiviti2 dayah.. hehe

ni nok mintok permission utk letok link dayah kat blog orang... :D

hidayah *^_^* said...

liyana!!
aaa..lame nyeee dok jupe demo.. 4thn doh~ T.T sile2, takde ape pon,, hanyelah catatan harian dan luahan perasaan ;p